Fysiotherapie op maat
Praktijk Joally Jonker

Fysiotherapie op maat

De holistische visie die ik uitdraag is direct verweven met de behandelingen. De mens wordt gezien als een geheel en daarom zijn klachten niet op zichzelf staand. De vraag is waarom je klachten hebt op de locatie die je aangeeft, en wat in het lichaam zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen dit zelf niet kan oplossen.

Hierdoor ben ik met een onderzoek en een behandeling bezig met ten eerste het grotere plaatje bekijken zodat je lijf over alle voorwaarden beschikt voor herstel. Ten tweede is binnen optimale omstandigheden onderzoek lokaal te doen en dan is de vraag wat er lokaal nog nodig is.

Bij elke behandeling wordt daarom van tevoren opnieuw een klein onderzoek gedaan om te bekijken hoe jouw lijf is veranderd na de vorige behandeling en of er in dezelfde gebieden moet worden gewerkt.

Door elke keer met een neutrale blik te starten kan het dus zijn dat er de ene keer technieken nodig zijn zoals dry needling en de andere keer mee mobilisatie technieken of technieken gericht op het bindweefsel.

Ook is het mogelijk dat je oefeningen mee krijgt. Het belangrijkste hierbij is dat je de principes snapt achter de oefeningen en waarom het van belang is voor jouw herstel.

Naast hands-on therapie, worden ook adviezen en tips meegegeven gericht op leefstijl, eetpatronen en mogelijke andere invloeden die van belang zijn voor jou.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Over mij en mijn werkwijze

Vanuit mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, is de interesse naar het holistische kijken gestart. Door de opleiding tot osteopaat die ik volg en praktijkervaring is mijn visie dat het menselijk lichaamals een samenhangend systeem functioneert.

De werkwijze die ik hanteer is gebaseerd op dit principe: tijdens het behandeltraject wordt per keer bekeken wat nodig is voor jouw herstel.

De basis hiervoor is mijn kennis over anatomie, fysiologie en palpatie vaardigheden van mijn handen. Hierdoor kan de locatie van behandelen maar ook de gebruikte behandeltechnieken wisselen per keer: mobilisaties van gewrichten, stretches, dry needling, bindweefsel technieken, oefentherapie.

De tijd nemen, heldere communicatie en persoonlijke aandacht zijn kenmerkend aan mijn werkwijze om samen aan jouw gezondheid te werken.