Oefentherapie

Praktijk Joally Jonker

Oefentherapie

Oefentherapie wordt ingezet bij het verbeteren van bewegingsvrijheid, stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Aan de hand van jouw doel stellen we een plan op wat haalbaar is en motivatie geeft om dit ook daadwerkelijk vol te houden.

Het is belangrijk dat je weet waar de oefening(en) voor bedoeld zijn en wat dit jou brengt voor de lange termijn. Uiteindelijk krijg jij zelf de handvaten die je nodig hebt om hier zelfstandig mee aan deslag te gaan.

Hoe ziet een behandeling met oefentherapie er uit?

Door specifieke bewegingen en oefeningen gaan we aan de slag met waar jij verbetering in kan krijgen. Dit betekent dat we coachend en corrigerend behandelen. Dit betekent niet dat je bij mij oefeningen gaat doen die je ook zelfstandig uit kan voeren.

Over het algemeen gaat oefentherapie samen met onderzoek en manuele therapie om zo te bekijken waar jij nog meer effect te weeg kan brengen door zelf extra te bewegen.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Over mij en mijn werkwijze

Vanuit mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, is de interesse naar het holistische kijken gestart. Door de opleiding tot osteopaat die ik volg en praktijkervaring is mijn visie dat het menselijk lichaamals een samenhangend systeem functioneert.

De werkwijze die ik hanteer is gebaseerd op dit principe: tijdens het behandeltraject wordt per keer bekeken wat nodig is voor jouw herstel.

De basis hiervoor is mijn kennis over anatomie, fysiologie en palpatie vaardigheden van mijn handen. Hierdoor kan de locatie van behandelen maar ook de gebruikte behandeltechnieken wisselen per keer: mobilisaties van gewrichten, stretches, dry needling, bindweefsel technieken, oefentherapie.

De tijd nemen, heldere communicatie en persoonlijke aandacht zijn kenmerkend aan mijn werkwijze om samen aan jouw gezondheid te werken.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak via onderstaande knop.