Wat is Fibromyalgie?
Praktijk Joally Jonker

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is het beeld waarbij pijn en gevoeligheid in spieren, pezen en gewrichtsbanden kenmerkend is. De pijn die wordt ervaren is vaak (tot continue) aanwezig en wordt over het algemeen omschreven als een diffuse pijn die zich wisselen over verschillende delen van het lijf.

Wat zijn de symptomen bij fibromyalgie?

Naast pijn die zich over het gehele lijf bevindt, gaat dit vaak samen met slaapstoornissen, stijfheid van spieren en gewrichten (vaak bepaalde periodes van het jaar, of bij stressvolle momenten), hoofdpijn en concentratie problemen.

-Vermoeidheid: Vaak wordt een diepe vermoeidheid ervaren die ook na een goede nacht slapen niet over gaat.

-Cognitieve symptomen: Concentratie, geheugen en niet helder nadenken kunnen symptomen zijn waar iemand met fibromyalgie last van heeft.

-Gevoelige punten: Er zijn specifieke punten op het lichaam die erg gevoelig kunnen zijn voor aanraking en druk.

De symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Wat voor behandelingen zijn toepasbaar voor fibromyalgie?

Naast fysiotherapie: oefentherapie en manuele technieken om een basis te creëren, is het van belang om ook te kijken naar gewoontes, voeding en overige factoren waar winst uit te behalen valt.

In de behandelingen zullen over het algemeen meer technieken voor het bindweefsel gebruikt worden en zachte(re) mobilisatie technieken. Voor meer informatie over wat ik voor jou kan doen, neem gerust contact op.

Heb jij hier last van?

Omdat de symptomen van persoon tot persoon verschillen wordt tijdens de
intake geïnventariseerd wat dit voor jou betekent en daarna bepaald wat
geschikt is voor jou.

Over mij en mijn werkwijze

Vanuit mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, is de interesse naar het holistische kijken gestart. Door de opleiding tot osteopaat die ik volg en praktijkervaring is mijn visie dat het menselijk lichaamals een samenhangend systeem functioneert.

De werkwijze die ik hanteer is gebaseerd op dit principe: tijdens het behandeltraject wordt per keer bekeken wat nodig is voor jouw herstel.

De basis hiervoor is mijn kennis over anatomie, fysiologie en palpatie vaardigheden van mijn handen. Hierdoor kan de locatie van behandelen maar ook de gebruikte behandeltechnieken wisselen per keer: mobilisaties van gewrichten, stretches, dry needling, bindweefsel technieken, oefentherapie.

De tijd nemen, heldere communicatie en persoonlijke aandacht zijn kenmerkend aan mijn werkwijze om samen aan jouw gezondheid te werken.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak via onderstaande knop.